1. Nem vagyok jós, meg egyébként is ki tud bármi biztosat 5-6 évre modnani, de állítólag lesz még egy ingatlan visszaesés úgy általában. Szóval ki tudja.
2. Az egész ltp. pár éven belül épült, a 80-as évek második felében, már egyből "öröklakásnak". Én is négyemeletes lapostetősben lakom, nincs különösebb gond a gépészeti-villamos cuccokkal, de most hogy így kérdezet: lehet, hogy az 5-6 éves időtávban már benne lehet egy alaposabb felújítás.
Sok lakást annyira átalakítottak, hogy ezt is megcsinálták; ha ilyet veszel, akkor ezt megspórolod.
3. Szerintem nem.
4. Elvileg az Aquincumi híd lenne ilyen, de hogy abból mikor lesz bármi is, az kérdéses.
+1 Ha bölcsis-ovis korú gyerekkel jösz (vagy tervezel), akkor közelharcra számíts a férőhelyekért.
Az utóbbi kb. 5 évben felhúztak pár lakóparkot a környéken, de ezt nem követték ezzel az infrastruktúrával. Bár újra kinyitották az egyszer már gyerekhiány miatt bezárt bölcsit, egy harmadik "fióktelepet" is nyitottak az ovinak, de ez is nagyon kevés, továbbra is csak kullognak a gyerekhullám után.