rumos14 Creative Commons License 2010.11.08 0 0 41684

bocs, ellenséges nem akartam lenni, cinikus, hát alapból az vagyok :)

megköszöntem, amikor hasznos válaszokat kaptam. csak azt nem értem, miért akadtok fenn azon, hogy DSLR-rel akarok videófelvételt készíteni. a kérdés szempontjából ez kb. tök mindegy.

Sony A55-öt tervezek venni (lehet fikázni, hogy komolytalan :), szerintem nem nagyon ismeritek, ezért elmondom, hogy ez a gép teljesen kulturált (fázis alapú!) követő/folyamatos AF-re is képes videófelvétel közben.

tudtommal fix obival szokás videózni, vagy inkább azt mondom, hogy zoomolni nem nagyon szoktak DSLR-rel. azért írtam a fixet, mert az fényeős, szépen elmossa a hátteret, emellett kicsi, könnyű, tehát nem 3 kg-nál kezdődik a DSLR videózás.

ezt a több mpixel kérdést sztem lerágtuk már, de úgy látszik, elbeszélünk egymás mellett. a DSLR ugyebár alapvetően állókép készítésére készült, de technikailag megoldható a videófelvétel is, hát, belerakták, sőt, a Canon és a Sony (én őket emelném ki) egész komolyan rá is ült a dologra, használhatóvá próbálják tenni. tehát állóképnél persze hogy kihasználod a 10+ mpixelt, de videónál természetesen marad az 1920x1080.

Előzmény: Centi the real (41683)