Udv Mindenkinek!
Elolvastam az egesz francia topikot. Eddig oda terveztem a kiutazast, de kisse most elkedvetlenedtem a lakasberles miatt foleg.
A nyelvtanulasra kifejezetten ajanlani tudom a http://www.memorizewords.com/
en letoltottem az ipod touchomra, es ket honap alatt megtanultam nyelvtan nelkul mar kb 1000 szót Fr-ul jatekosan ezzel a flash cards es jatekos modszerrel.
Elkepesztoen konnyu nyelvnek tunik, mert latin gyokeru, es sok szo azonos, csak mashogy ejtjuk mint angolul.
Ahol eddig dolgoztam, oda latszik a Francia part , es sok turista jar oda Fr-bol nyaranta (Chanel Islands),,,a franciakat eleg kulturalt, jol nevelt embereknek latom, foleg az angolokhoz kepest. Az itteniek , de foleg az angolok sokan oda vagynak, a nemetekrol nem is beszelve.
Foglaljuk ossze : Mik az elonyei Fr o.-nak, es mik a hatranyai.
Hogyan erdemes neki kezdeni a munkakkeresesnek?
Mennyire foglalkoznak a nyelvtani helyeseggel beszed kozben? (mindenkinek ajanlom az adott orszag nyelvebol legalabb azt az 1000-1300 szot megtanulni,ami nem tobb 1-2 honapnal.. addig semmikepp ne induljon el sehova)
Az biztos, hogy sok kulfoldi forumot vegig olvastam es az amerikaiak foleg , meg olni is tudnanak ha oda mehetnenek...nekunk konnyebb Eu-ban vagyunk...de ez a lakasberlesi tema kisse zavar .
Mi van a teli szezonalis siudulos munkakkal? Ott sem adnak szallast sehol a hotelek?
Termeszetesen kocsival mennek, es mindenhova szemelyesen mennek be egy kb ilyen franciasaggal : Bon jour, je chercher travail, es kesz,,,az internetes munkakereses tuti egy kalap sz~r. Szemelyes munka keresesre mi az esely???? Bocs a sok kerdesert, udv!
UI: akinek van kedve beszallni a benzinbe es telen szetnezni a Fr . alpokban munkaugyben jelezze. (Kemping, halozsak, stb)...