Ja, az adalékos-tablettás dolgokat kicsit feszegetném, mert amit írtatok, az nem volt objektív.
Nyilván vannak semmitérő, és méregdrága agyonreklámozott anyagok is a piacon, de itt is meg kell találni azt ami jó, és nem irreális az ára.
Meggyőződésem hogy hasznos a motorolajhoz olyan adalékot tölteni, ami a fém szerkezetébe épül, nem teflonos anyag, csökkenti a súrlódást, regenerálja a gumialkatrészeket, szimmeringeket.
Szintén hasznos az üzemanyagba olyan adalékot, tablettát rakni időnként, ami a tanktól kezdve plusz kenést ad az ac-pumpának, injektoroknak, és tisztítja is őket.
Én tizenéve alkalmazok ilyen szereket, de egyik autómon sem kellett még sem váltót, sem motort javítanom, az audimban pl. 350.000km volt mikor eladtam. Persze lehet, hogy amúgy sem lett volna gond, ezt sosem tudom meg, de így is elenyésző amit ezekre költöttem egy nagyobb javításhoz képest.
Szerintem ez olyan, mint vitamint szedni, lehet anélkül se lennénk betegek, de kit érdekel, fő az egészség, azonkívül meg biztos hogy használ.