serial4anglia Creative Commons License 2010.11.02 0 0 3882

Helló mindenkinek!

olvasgatom itt az automata váltó folyadék cseréjét?!

nekem azt mondták a márkaszervízben nem kell (nem is lehet?, persze gondolom vhogy feltöltötték annak idején és akkor lennie kell vmi feltöltő nyílásnak)).

az én tipusom 2000.évi 2.2 HDI tiptronic.

meg tudja vki biztosra mondani, hogy kell-e, lehet-e cserélni váltófolyadékot? előre is köszi!

másik téma. vhol korábban már vki írt a következő dologról itt a fórumon, de nem találom már az írást. az utastérbe történő légbefúvással van nekem gondom, amit nem értek.

ha külső levegő (nem belső keringtetésre) van állítva a légkondi, nagyon hamar, szinte azonnal egy tompa 'dübbenéssel' a kesztyűtartó felől, lezár a légbefúvás. a kérdésem, hogy lehet-e ezzel vmit tenni, hogy nem zárjon olyan hamar (vagy egyáltalán?), vagy ez egy tervezési hiba? a dolog nagyon zavaró, mert állandó páramentesítési gondom van. s ha belső keringtetésre váltok, igaz jön a levegő, de nagyon hamar 'elhasználódik' ergo megintcsak elkezdenek párásodni az ablakok. szóval abban a régi hozzászólásban vki azt írta hogy a kesztűtartóban van vmi motor, amit ki lehet cserélni újabb tervezésre, vagy ki lehet akasztani... szóval ha vki ebben tudna segíteni, nagyon hálás lennék.

bocs a szófo...ért:)

ötleteket, megoldásokat várok szeretettel.

csumi, everybody!