BZoltan
2010.10.31
|
|
0 0
8436
|
Tulajdonképpen egyetértek ám veled. Csak én diplomának az intézményesített felsőoktatásban szerzett papírt hívom... az meg 4-5 éves kemény szellemi munka ami ráadásul megköveteli az érettségit. Szerinted a magyar gazdálkodók hány részének van érettségije? Hányan tudnák vállalni a felsőoktatási képzés 4-5 éves terhét (anyagi és szellemi)? Amiről te beszélsz az egy gazdaképző rendszer a szakmunkásképző szintjén. Na egy ilyent nagyon-nagyon támogatnék és én is szívesen előírnám hogy aki piacra termel (akár termelői borkimérésben, akár palackozva) annak legyen kötelező részt venni egy formális képzésben. Az amiben esetleg eltérhet a véleményünk az egyrészt az, hogy szerintem a jelenlegi felsőoktatási szakmai képzés nem jó. Hogy miért nem jó és ez miben látszik meg az egy hosszú történet. De tényleg beszédes, hogy a legnagyobb presztízsű borokat korántsem szakemberek csinálják ameddig az alsópolcos pancsolmányokat kivétel nélkül diplomás szakemberek. Másrészt szerintem azért nem kapálni kellene megtanítani a parasztot és nem is a növényélettan biokémiájára :) |
Előzmény: RAMBO (8434)
|
|