BZoltan Creative Commons License 2010.10.31 0 0 8410
Szerintem valamit félreértesz.

Én nagyon szeretem a Bussay borokat és fantasztikusan nagy arcnak tartom Bussay dokit. Az amit csinál igazán elismerésre és tiszteletre méltó.

Ezzel együtt az nem hitelrontás, hogy megtudjuk, hogyan, mikor és mivel permetez. Engem is érdekelne, hogy fújt-e még ősszel is valamit a doki. Vannak kiváló rothadás elleni szerek, bár eléggé drágák és ha rájön másnap az eső akkor semmit nem érnek. Na és gusztus kérdése, hogy bármit is jó szívvel kifúj-e az ember 3-4 héttel a szüret előtt.

Az is érdekes információ, hogy egy gazda csak a saját területéről szüretel-e avagy vásárol-e termést.

Nekem személy szerint az is jelentős információ, hogy egy gazda állandó csapattal dolgozik-e, törvényesen ad-e fizetést a munkásoknak.

A magyar borelit egy kicsit beleszokott a jóba, hogy a szőlőben-pincében azt csinál amit akar és a fesztiválokon, meg más marketingeseményen pedig mesélhet amit akar.

Tetszik vagy nem, van a fogyasztóknak egy olyan folyamatosan növekvő rétege akit az is érdekel, hogy a sztorizáson túl, pontosan hogyan is készül a bor.

Nem hiszem, hogy hitelrontásról kellene beszélni és utálatot sejteni a dolgok mögé. Egyszerűen nyitottan és egyenesen kellene beszélni arról, hogy a szőlőben és a pincében mi és hogyan történik. Mindenkinek... az ikonoknak is, zseniknek is, megszállott terroiristáknak is, vaskalapos kézműveseknek is.
Előzmény: Floo2 (8406)