kisviku207 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 24
Szia!

Nekem is Omnia 2-m van kb 2 hete.
A GPS beállítása a következő:

GPS programport: COM 7
GPS hardverport: COM 9
Baud rate: 4800 bps

Ezt állítsd be az IGO8-ban is vagy nyomjál rá egy auto keresést.

Sajnos úgy veszem észre, hogy a GPS az egyetlen gyenge pontja ennek az amúgy isteni készüléknek.Sajnos nálam nehezen fog műholdat, de talál és aztán jó...egy darabig, majd megszakad, elgyengül, stb.Gyenge a vevője szerintem.Úgyhogy én maradok a külső vevőnél (melyet hál' Istennek nem dobtam ki), amely a korábbi Ipaq rx3715-nél kifogástalanul ment.
Épp egy órája teszteltem útban haza Zuglóból a belvárosba.A Dózsa György úton elég sokat szenvedett, hol elment a kapcsolat, hol visszajött, hol gyenge volt, hol nem.Aztán megjött és onnantól már jó volt.
Jó, ez egy telefon és nem navi, ez okés, elfogadom.De akkor vagy ne rakjanak bele GPS vevőt vagy jobbat rakjanak.

Több fórumon olvastam, hogy érdemes navi előtt a GPS beállításokon belül lévő XTRA-t bekapcsolni és legalább egyszer letölteni a műhold pozíciókat.Én nem vettem észre, hogy javult volna ezután...
Az XTRA a Beálltások-->Hálózati beállítások-->GPS menüben van.Letöltheted Activesync-kel vagy wifivel vagy mobilinternettel is.

Én is folytatom a keresgélést, hátha lehet javítani valamit a vételen vagy "turbózni".
Előzmény: LeslieW (23)