HollandExxonValdez Creative Commons License 2010.10.24 0 0 29

minden egyes melegités árt a méznek.akár vizfürdős akár mikrós.a meleg megöli az enzimeket.


lehet most dobtok egy hátast,de a pergetés is árt a méznek.
a pergető feltalálása az 1860-as években betette a kaput a csurgatott méznek.
a pergetőt viszont muszáj volt feltalálni 1840 után mikor kitalálták a keretes kaptárt.addig a méhek kasban,köpüben éltek.a mézet a lépek kivagdalásával,csurgatással vették el.
nem távozott belőle enzim,természetes anyag.

ergo aki ma "biomézet" termel,valójában nem is termel biomézet hiszen a lépekből pergetővel távolitja el a mézet.

ha valaki nem hiszi kóstolja meg az ugyanabból a kaptárból származó pergetett méz és a zúgépitmény mézének az izét.

ui:a zúgépitmény a méhek által a kereteken kivűl épitett természetes lép melybe fiasitás vagy méz kerül.a méhészeti munkát akadályozza,ezért a méhész kaptárbontás után ezeket késsel eltávolitja.de a legfinomabb méz a zúgépitményben van.a régi kasos méhészek "veselépnek" nevezték azt az épitményt ami a legfrissebb tavaszi mézet tartalmazta.
Előzmény: Törölt nick (27)