digium Creative Commons License 2010.10.22 0 0 1861
Remélem Peterch-től kapok választ a privát megkeresésre, mert valami félreértés lehet közöttünk, pedig én nem akartam megsérteni semmivel. Nagyon korrekt, rendes és segítőkész embernek ismertem meg. Többek között felajánlottam neki az üzleti együttműködés lehetőségét.

Eddig nem ismertétek a dolog hátterét:
Még tavaly télen találtam ki ezt a szívószálas hőcserélőt. Márciusban be írtam ide is, anyag beszerzési forrásokkal, néhány korai kivitelezési ötlettel. Üzleti lehetőséget láttam benne, ezért rengeteg időt öltem bele én is is kollégáim is, hogy pontosítsuk a működést, és megterveztük az egészet A-Z-ig. Miután kész lettek a CAD tervek, megszerveztem a gyártást is, munkatársam pedig megtervezte az alkatrészek legyártáshoz szükséges szerszámokat is, hogy olcsóbban és nagy tömegben, valamint költséghatékonyan lehessen készíteni. Van kész az üzleti tervünk, tehát nem kevés időnk és pénzünk van már a dologban. Sajnos a cégünket egy kicsit visszavetette a vásárlóerő csökkenése, ezért eddig nem indítottuk meg a hőcserélők gyártását, de terveinkben szerepel. A megfelelő lehetőségeket keressük rá.
Ha ezután más nekiállna az ötletemet inkorrekten felhasználva tömegesen gyártani, akkor az cég/ember engem és a tulajdonos társaimat is megkárosítaná, amit nem szeretnénk hagyni, remélem ez megérthető.

Az itteni történet:
Nemrégiben ment itt a lexan-os gondolatmenet (amit ugyancsak jó ötletnek találok, de semmi közöm hozzá). Erre válaszul ismételten megemlítettem az én szívószálas ötletemet. Tekintettel a már beleölt pénzre és energiára kértem, hogy csak magáncélra használjátok, arra viszont nyugodtan. Egy régebbi rajzot is feltettem segítségként. (Máskülönben én voltam a hülye, hogy megemlítettem a szívószálat, mert nem lett volna semmi probléma, ha nem teszem, de rendes akartam lenni az itteniekkel. Az érdekeink, megillető jogaink sérelmének elkerülése miatt volt a kikötésem.)
Ezek után letámadás ért, hogy még nincs belőle mintadarabom és nem védettem még le. Ezekre leírtam, hogy miket kell figyelembe vennie egy szabadalmi ügyvivőnek az újdonság-kutatás során. Erre az volt a válasz, hogy rossz indulatú vagyok, valamint mennyire nem vagyok emberséges az itteni családdal... Pedig szerintem azzal, hogy saját használatra közkincsé tettem, éppen hogy segítettem a közösséget!

Olyan ez, mintha ülnék egy kávézóban, kint lenne a pénztárcám az asztalon, és amikor jön egy rossz ember elcsenni, amiért nem engedném, hogy elvegye azt tőlem, meg lenne rám sértődve és azt emlegetné, hogy mennyire nem vagyok baráti...
Előzmény: quint (1859)