Ez millió+1 dologtól függ. Én a sokgyerekesekről beszéltem (szerintem a 2 gyerek terelgetése még tényleg megoldható 6-8 óra mellett - báááár tény, hogy ha nem lenne háttérbázisom amiről a vezetőség is tud akkor valszeg engem se vettek volna vissza)
Sok olyan szakma van ahol a gyerekezés mellett képezheti magát az ember (én is tanultam amíg itthon voltam, ráadásul olyat aminek hasznát fogom venni a munkám során), van olyan szakma ahol meg már fél év kiesés is szívás. Nagyon sokszor nem is ugyanabba a munkakörbe veszik vissza az embert így eleve új dolgot kell majd tanulnia ha visszatér a munkaerőpiacra stb.
Pont emiatt én azt fájlalom a legjobban, hogy elvették az ingyen tanulási lehetőséget a kismamáktól (nem, nem a Fidesz) - pedig sokan ekkor csinálták meg életük első diplomáját - vagy egy posztgrad képzést stb. - tehát jobb pozícióba kerültek a munkaerőpiacon mint ahol előtte voltak.
Ezekre kellene koncentrálni, nem a már munkanélkül maradt kismamák beintegrálására - egyszerűen el kell hitetni a munkaadóval, hogy az alatt a néhány év alatt bizony értékesebb lett a régi munkaerő, új dolgot tanult (plusz ugye az anyaság sok olyan dolgot is kifejleszt nők elég nagy részében ami a legtöbb munkahelyen kifejezetten előnyt jelent).