Jaj, felhivtak most az Allianz nyugdijpenztarbol egy olyan szamon, ami elvileg nem nyilvanos, valamint nem kiadhato ( ennek azert majd meg utananezek, meg ha visszahiv 26-an, akkor meg is kerdezem ), hogy lepjek at hozzajuk. Mert most tudjuk, hogy bajban vannak a nyugdijpenztarak. Naluk meg jobban fog kamatozni a penzem.
Mondom, rendben, de hogy mennyi az Allianz fedezeti tartaleka?
- Ööö.. csend...
- Hallo?
- Itt vagyok, hallo, pillanat.. csond.. csond..
- Hallo?
- Igen, itt vagyok, elnezest, hat ööö.. az Allianz egy nagy magannyudijpenztar, amely rendelkezik eleg fedezeti tartalekkal.
Namost kiket is kellene szopatni? A hitelkozvetitoket? Hamar, akkor
Mas:
Nem tudom, hany hitelkozvetito van ( elvileg olyan 50.000 volt, nyilvan mar most mondjuk csak 40-45e ), de ha mondjuk a maradeknak a fele maradna, az legalabb 20.000 ember.
Hogy fog a pszaf levizsgaztatni ennyi embert a maradek egy honapban?
Sehogy.
Vagyis itt is engedmeny lesz, mondjuk szerintem azt fogjak mondani, hogy marcius 31-ig kotelezo megcsinalni.
Valaha szabalyozva lesz az ilyen fentemlitett nyugdijpenztartoborzo, akit nem is tudom, hogy honnan vehettek fel, hogy fogalma sincs arrol, mi az a fedezeti felosztas?
Most minden nyudijpenztar meg fog orulni, es nem fizetnek jutit az atlepesekre.
Ez is vajon kinek jo? Es az, hogy a banki ugyintezok meg mindig toljak a 25 eves eletbiztis kombikat, mert jutalekakcio van ra, es ok is kapnak vissza belole?
Elbaszott vilagban elunk.