HollandExxonValdez Creative Commons License 2010.10.16 0 0 13
Több ismerősöm is perget, tavaly 300Ft-ért vettem olyat ami csak sörnek jó, a tulaj is már csak a téli etetéshez tartogatta.

képzelem milyen minőségű méz lehetett.a tulaj szakértelmét bizonyitja hogy a silány a méhek számára telelésre alkalmatlan mézet téli etetéshez tartogatta.
az ilyen mézeket szoktam "puszedliméznek" nevezni(pl repce és napraforgómézek),mert nem jó se a méhek érzékeny szervezete számára télire,nem jó a vajaskenyérre se,hanem mehet az édesiparba.

a hozzáértő méhész az ilyen mézet teljesen elveszi a méhcsaládtól,nem hagyja benn télire,pótolja a méhcsalád számára tiszta cukorsziruppal,és vagy hozzányomja a pálinkacefréhez vagy leadja a kereskedőnek hogy az az édesiparba nyomja el,de semmiképpen nem adja kuncsaft kezébe.
Előzmény: VegetAryan (9)