Megfizettek. 287 körül volt a nettóm. De ezért cserébe -és hidd el, tökös gyereknek tartom magam- a végletekig meg kellett szakadni, napi 14-15 órában is akár. Oké, tudom, vannak rosszabb körülmények, sokkal kevesebbért, de itt a lényeg a megállapodás.
A mai napon is fent van a hirdetés ugyanazzal a szöveggel:
Munkavégzés helye
- Heves, Borsod, Szabolcs, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megye
Az Ön profilja
- sikeresen lezárt főiskolai/egyetemi tanulmányok, lehetőség szerint gazdasági vagy kereskedelmi szakirányon,
- átlagon felüli szervező-, és kitűnő problémamegoldó képesség,
- magas szociális kompetencia, jó kommunikációs készség
- önálló munkavégzés, határozott fellépés,
- országon belüli mobilitás vállalása,
- átlagon felüli elhivatottság,
- németnyelv-ismeret.
Amit kínálunk
- egyedülálló fejlődési és karrierlehetőség, (karrierlehetőség gyakorlatilag nincsen, 15 főből 2-3évente kiválasztanak 1-et, azoknál, akik 3 évnél régebb ideje dolgoznak a 900-as bruttó sávban, azokat pedig apránként elküldözgetik, ugyanis drága a cégnek)
- semleges cégautó, privát használatra is, (3 hónap után kaptam egy lepukkant, 300e km-t futott audit, amit időm sem volt használni)
- változatos, színes munkakör egy dinamikus, fiatal csapatban, (amelyik csapat gyakorlatilag folyamatosan fluktuálódik, sosem tudod hogy a kollégád azért nem látod mert szabadságon van, vagy mert már régen kirugták. Persze tele van fiatalokkal, mert azok terhelhetőek, nincs család, nincs kötődés, és lelkesek. :) )
- a betanulási időszak alatt tapasztalt kollégáink segítik szakmai fejlődését
- versenyképes fizetés (hazai viszonyok között versenyképesnek tűnik, de ugyanezért a német 3szoros fizetést ad. Ha pedig a munkaórák számával kalkuláljuk, máris nem olyan kecsegtető, ha ezért cserébe 280-300 órát dolgozol keményen havonta)
- Jelenleg ebben a munkakörben elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem 900.000 Ft. (amit gyakorlatilag a magas fluktuáció miatt csak nagyon kevesen, és rövid ideig érnek csak el. Belső ember mondta, hogy azok akik 3 év után beleesnek a 900-as sávba, azokat elkezdik fokozott stressz alá vonni, állandó a megfélemlítés, megvonásokat alkalmaznak, majd egy idő után saját maga kéri a felmondást. A cégnek ugyanis ez a sáv kiválló motivációs tényező, viszont eszméletlen kiadás, ezért nem érdeke a hosszú távú kifizetése.)
- Béren felüli juttatások: bruttó 19.789 Ft étkezési jegy
Szóval mégegyszer hangsúlyozom nem sajnáltatni akarom magamat. Csak a munkába lépés előtt alaposan átbogarásztam a netet, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és nem találtam sok véleményt a munkáról.
Úgy gondolom, hogy képzett diplomásként, 2 nyelvvizsgával ez a munkakör, ezekkel a paraméterekkel, a megállapodás folyamatos felrúgásával nem korrekt. Érdekes módón azóta elhelyezkedtem máshol majdnem ugyanennyiért, és a megállapodást tudja tartani a cég. Azért mert más a stratégiája, mások a motivációs elemek.
A tapasztalatomat azért osztottam meg, hogy aki fiatal diplomásként hasonlóban gondolkozik, az számoljon ezekkel az externáliákkal is. Ennyi. :) |