Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45872
Mumukám, nem hiszed el de a Skypeet nekem is sikerült anno magamnak letölteni. Azt hiszem nem csak korban hanem computer bénaságban is társak vagyunk..-)))

En mar reg rajottem arra, hogy nagyon keves ember letezik akik tenyleg "computer bénák". Plane manapsag, amikor az operacios rendszerek eppenhogy nem ragadjak meg a kezeidet es teszik oda ahova kell.

Es ha edesanyam meg tudta tanulni........mindenkinek "kutya kotelessege" megtanulni. Miert? Well......mar nem emlekszem pontosan, de kb 68 eves lehetett, amikor jarokeptelenne valt a lakason kivul. Lift nelkul magas haz harmadik emeleten elt, a gerince teljesen tonkrement, nem volt kepes kimozdulni a lakasbol. De a tudata teljesen vilagos volt, soha nem volt egy "kepzett/tanult" ember, de alapjaban intelligens volt. Magyaron kivul egy kis nemetet tudott, de angolt egy kukkot sem.
De szerette a video-jatekokat. Amikor nehany evvel azelott meglatogatott engem USA-ban, teljesen beleesett a jatekokba. Azonnal vettem akkor neki egy Gameboy-t egy csomo jatekkal, es azt boldogan hasznalta reggeltol estig, tobb even keresztul.

Na aztan jottek (itt USA-ban) az egyre jobb PC jatekok. Nem tudtam mast csinalni, mint kuldeni neki egy hasznalt laptopot egy csomo jatekkal. Akkor a Windows még nem letezett magyarul (vagy legalabbis en nem tudtam rola). Csinaltam EGY kazettat (kazettas magnohoz), amin megprobaltam elmagyarazni, hogy hogyan kell bekapcsolni a computert, hogyan kell az egerrek ikonokra kattintani, stb. Az egesz egy KISERLET volt, hiszen soha nem gondoltam, hogy minden angol tudas nelkul anyam kepes lesz ezt az egeszet hasznalni.

Tevedtem. Valahogy, minden kulso segitseg nelkul, addig kiserletezett amig vegulis mindent kitalalt, es egy evvel kesobb ugy hasznalta a computert mint egy profi. Amikor megint MO-ra jutottam, nem hittem a szememnek. Tehat már 70-en felul volt amikor mindez megtortent. Ha minden angol tudas nelkul, ha minden elozetes computer hasznalat nelkul kepes volt megtanulni, el nem tudom kepzelni, hogy ez miert problema olyan sokaknak. Enszerintem csak valamifele félelemről lehet csak szo.
Előzmény: Boszorka (45870)