Naghammadi Creative Commons License 2010.10.14 0 0 314
eddig most olvastam a legjobb összeesküvés elméletet a Szombat újságírójától ,mely szerint párhuzam vonható a Reichstag felgyújtása és az iszap katasztrófa között:) gondoltam reklámozom az úriembert:
a hozzászólás :
Berta JózsefLink | október 14., 11:23 | 7000.
6999: (Ezen a "fámán" csúszott el Tóth doki (is), abszolút nem biztos (mert a mai napig nem bizonyított), h ki gyújtotta fel a Reichstagot, de nem is ez volt a lényeg, h ki, hanem az, h mi történt utána...)

A felvetés arról szólt volna, h történt egy rendkívüli esemény, ami után teljes egyetértésben felszámolják a jog hatalmát, azaz a jogállamot. Mindenki önként és dalolva megszavazta ( "heroikus" megnyilvánulásnak kell betudni a tartózkodást, ami abszurd... (és megint felmerülhet a kérdés, h inkább "igen" vagy inkább "nem" a tartózkodás :) ).

A felvetés, h érdekes lesz, h felmerül-e a párhuzam arra vonatkozott, h felismerésre kerül-e, h mi is történt hétfön (és kedden) a jogalkotásban. Azt gondoltam, h a "ballibnek" kikiáltott szerzök fognak "lázadni", ami eddig nem történt meg, legalább is nem a Reichstag példa mentén (Nem elfelejtendö "ugye", h két nappal a Reichstag leégése után megszületett az "Ermächtigungsgesetz" - a felhatalmazási törvény - ami gyakorlatilag kiiktatta a parlamentet (nem kevésbé fontos, h megindultak a mondvacsinált vádak alapján történt bebörtönzések).

Ez lett volna a "történelmi párhuzam", ami a különleges helyzetröl és az azt követö önkéntes lempondásról szólt volna, alapvetö jogokról való lemondásáról. Ez de facto hétfön és kedden Mo-n megtörtént. A jogbiztonság gyengült, az önkény tét nyert.

Két további érdekes pont van, h hogyan jelent meg mégis valamely Reichstag-párhuzam, ami "az érdekes lesz látni, h elökerül-e" gondolatot számomra váratlan irányokból erösítették meg (de erröl késöbb)...
http://iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?messageID=41885858#message41885858

Berta József:
http://www.szombat.org/nemet+zoldek+%E2%80%93+kozelebbrol.html