"jah, semmi se jó"
Gondoltam.
"persze, mert sokra mennek a tömegek az 1%pont szja többlettel, ha becsődöl a cég a túl magas járulékok miatt"
Amelyik cég nem csődölt be eddig, annak már jó esélye van arra, hogy ezután már saját lábán álljon. És nem az 1% a fontos, hanem a gyerekek után járó adókedvezmény.
"akármelyik bérkalkulátorból meglátod, hogy ahhoz, hogy mondjuk valaki 100.000,- nettót hazavigyen, ez mennyibe kerül egy cégnek"
Nem kell hozzá bérkalkulátor, olyan pozícióban vagyok, ahol ezzel teljesen tisztában vagyok.
"persze hogy nem érzed soknak a járulékot, mert nem te fizeted - te tapsikolsz az 1%nak, hogy milyen jó, de nem látod, hogy közben meg nem javítanak a dolgon, hanem felkavarják a szart egy hajólapáttal"
Először is nem tapsikolok az 1%-nak, mert mint említettem, nekem így kisebb lesz a bérem. Másodszor pedig enyhülnek a vállalkozások terhei, csak nem olyan mértékben, ahogy te elvárod.
"ez, így, ebben a formájában egy rakás szar és csak árt az országnak, a gazdaságnak, a lakosságnak - annak ellenére, hogy 1%al csökken az szja"
Ezt senki sem merheti felelősségteljesen kijelenteni, ugyanis senki sincsen teljesen tisztában a hatásával. Jövő ilyenkor meglátjuk, Mindenesetre akár azt kijelenteni, hogy erre van szüksége a gazdaságnak, akár azt, hogy ez egy rakás szar, felelőtlenségre utal.