Gyurák Creative Commons License 2010.10.10 0 0 6745

Amikor kiértünk az önkormányzat épületéhez irányítottak minket.Ott megmodták,hogy a Bocskai utcába kell mennünk dolgozni.Utána vételeztünk védőöltözetet és elindultunk.Lefelé menet láttam egy lakókocsiban üzemelő lángossütödét.Meg is fordult a fejemben,hogy:Szép még ebből is pénzt szereznek egyesek.Ekkor láttam az ablakán egy feliretot:INGYEN LÁNGOS!!!!!Azt elértük a kemény részt ahol láttam olyan autót amelyiknek egyik ajtján be másikon kiment ez a mocsok.Beértünk az utcába ahol minden portán dolgoztak a CIVILEK.Ha valaki mondja nem hiszem el.Én hivatalos személyt dolgozni nem láttam.Sok az egyenruhás aki csak telefonálgat vagy gépfegyverrel a vállán sétálgat vagy a kocsiban napszemüvegben ,maszkban alszik.Szval bementünk egy házba ahol a Magyar Nemzei Gárda emberei dolgozak.Kérdezték tőlünk :Ti is gárda tagok vagytok?Mondtam :Nem. verre a válasz.Még lehettek!!:)))Ez egy teljesn üres ház volt nem volt benn egyetlen bútor sem ill. egy valami volt benn ami nagyon szívbe markoló volt .Az üres ház üres szobájának a falán egy fénykép lógott ami egy idős házaspárt láttunk.Valami ünnep alkalmával ölelték egymást egy virágcsokor mögött.Utána tudtuk meg,hogy a párból már csak a nénike él  a férje pár éve meghalt!Szörnyű volt azzal  az iszappal teli szobában a csupasz falon egy kép ami gondolom véletlenül maradhatott ott.Annyi volt a feladat.hogy az utcára toljuk az iszapot ahonnan gépek merték konténerekbe..Utána mentünk gárdista barátainkkal egy házba ahol még benn volt a néni de elötte kapta a parancsot,hogy el kell hagynia a házát mert megindultak a falak.Ekkor a gárdisták mondták amíg nem jön teherautó amire felraknánk a bútorokat addig menjünk ebédelni.Mi nem voltunk éhesek addig kerestünk egy új udvart ahol segíteni tudnánk.Bemebtünk a következő helyre:BOLONDÉKHOZ!!Ott voltunk kb. 5 percet ezalatt fényképezték egymást a sárban,felmásztak a bástyára onnan ugráltak a halomba rakott gipszbe.Kiderült ez egy nagy család és egy kicsit nem normálisak.Így tovább  álltunk.A mellette álló házban aztán letáboroztunk itt egy idős 73 éves pár lakott.nekik annyiból szerencséjük vol,hogy 8 lépcsó vezetett a házba így ,,csak" az udvar,kert,mühely,fatároló stb. ment gallyra.A gyermekeik és azok családjaik segítettek rajtuk.Itt gátat építettünk,hogy a kertből megakadályozzuk az iszap befolyását az udvarba.Melléképületeket pucoltunk.Jött egy szippantós kocsi ami a vízóraaknából és lépcső alól kitakarította a mocskot.Elókertet takarítottunk ahova a ház hátsó udvarából levő farkást berakta a víz!Az iszapos fát nem szabad eltüzelni mert káros az egészségre.Szegény néninek nem tudták a gyerekei megmagyarázni,hogy ezt nem érdemes megtartani ő csak azt hajtogatta,hogy de 100 000 ft volt ez a tüzelőMunka közben aztán kiabálásra lettünk figyelmesek egyszer hamburgert osztottak aki éhes volt ehetett.Máskor teát kávét adtak a melósoknak!Mi paprikás krumplit ettünk.Ilyen kiszerelést még nem láttam.Minden adag mint a tejeszacskó lefóliázva.Aki kérte zacsiba kapta aki kérte tányérban.Aztán 4 óra után abba hagytuk a munkát.A tulajdonosok nagyon hálásak voltak.elindultunk haza abból a borzalomból.Itthon még lemostam a kocsit aztán dög fáradtan lefürötem most pedig megyek pihizni.Ja még egy valmit nem mondtam.Amikor mentünk a Bocskai utcába egy házból pakolt egy autóba egy ember.Megkérdeztük merre van a keresett utca.Mutatta és monda.-Itt ami keresztbe megy utca az lesz az és köszönjük,hogy segítetek rajtunk!Ja és ott a bajban minden ember előzékeny a másikkal mindenki a másik érdekeit nézi!Mert segíteni akar a másikon!Ez hülyén hangzik de ennyiből jó volt ott!Ilyen dolgokat a mindennapokon egyre kevesebbet tapasztal az embe.Egyébként tervezem,hogy a héten többször kimegyek még.Ha valaki gondolja szóljon azt megbeszéljük a részleteket.