dmmddm Creative Commons License 2010.10.08 0 0 179

Tegnap tökéletes októberi nap (gyönyörű napfény, őszi meleg) volt ahhoz, hogy megint megnézzem a gödöllői kastélyt. Pár évente elmegyek, legutóbb 2003-ban voltam és ahhoz képest megint sok minden szépült. Most láttam először a barokk színházat és most van - januárig - herendi kiállítás is. Mondanom sem kell, hogy ez utóbbi is gyönyörű. Ez évben valahogy porcelános évem:) van, mert nyáron  Hollóházán voltam és az is olyan szívfájdítóan szép a kiállítás, hogy csak na....  Aztán a  kastély parkja - tényleg kezd méltóvá válni ehhez a gyönyörű épülethez. Gyepesítik, újjépítettek egy kerti pavilont és olyan szerencsém  volt,hogy egy iskoláscsoporttal együtt beslisszolhattam megnézni az idegenvezető hölgy jóindulatából; a magyar királyok arcképcsarnokia falfestményeken valamint középen egy kör alakú párnázott ülőpad, Sisi kedvenc ibolyaszínével kárpitozva. 

Nagyon ajánlom félnapos programként ! A kastélybeli kiállításon igazán kedves teremőr hölgyek vannak, akik szívesen osztanak meg apróságokat, pl. hogy a nagy koronázási festményt milyen szögből kell ahhoz nézni, hogy meglássuk, a festő is odafestette magát mintegy szellemarcként.