Atis44 Creative Commons License 2010.10.07 0 0 8209
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nem a szerencsi erőmű jelentett volna gondot a maga 50 megawattjával, hanem a terebesi 300megawattos széntüzelésű.
Amúgy a Mátralábánál is van erőmű és mégis lehet szőlőt termelni.

Minden csak az uralkodó szélirányon múlik. Ezt Bzoli is megmondta. Hegyalja és környékén É-ÉK ill nyáron DK is lehet a reggeli órákban az uralkodó szélirány. Szerencs pedig a borvidék déli végében fekszik. Tehát a szél, nem Hegyalja felé vitte volna a üstöt hanem az Alföld felé. A másik, hogy a cukorgyárnak volt egy saját kb 20megawatt körüli vegyes tüzelésű erőműve. (Amíg le nem bontották, most csak a két gyárkémény áll, ez is megérne egy misét.)

Szóval a terebesi erőmű egy az egyben ránk nyomta volna a szemetet, na az lett volna a gáz csak a sok okos erről nem beszél.

Félre ne értsetek én nem az erőmű építése mellett vagyok. (Habár úgy gondolom, hogy minőségi szőlő termelés és ipar tud egymás mellett létezni csak a játékszabályokat kellene betartani lásd cukorgyár több, mint 100 évig üzemelt és mellette még is tudtak minőségi szőlőt/bort termeszteni/előállítani sőt a cukorgyári hűtőtavakból ősszel kiáramló gőz un. "mesterséges" ködöt idézett elő a környéken ezzel szerintem elősegítve a botrityszesedést úgy viselkedett, mint a Bodrog vagy a Tisza ahonnan a pára felkúszik a szőlőhegyre. ) Tudom, hogy a szerencsi erőmű meg nem épülése szükséges volt ahhoz, hogy Terebesen ne épüljön erőmű, mert ha nálunk megépül akkor nem mehetünk neki a terebesinek, mert akkor ellentmondunk magunknak.

Csak azt sajnálom, hogy Szerencsen és környékén lassan semmilyen termelő üzem nem marad a szőlőből meg nem lehet megélni.
Előzmény: Zalancelot (8177)