BZoltan
2010.10.07
|
|
0 0
8201
|
Én személy szerint nem tudom, hogy kívánatos-e avagy sem. Az biztos, hogy néha van, néha meg nincs. Néha több, néha meg kevesebb. Én betudom évjárathatásnak. A botritiszes szőlőből (és természetesen itt a jó fajta botritiszről beszélek) készült borok íze alapvetően nem rossz, az ilyen bor nem instabil és objektíven nézve nem diszharmonikus. Talán leginkább ízlés kérdése, hogy szeretjük avagy sem. Abban igazad van, hogy a botritisz az mindenképpen uniformizál és tényleg hajlamos letéríteni a légies elegancia pályájáról a bort. De mivel egy természetes és százszázalékban evjárat és termőhelyfüggő a megjelenése és a hatása én elfogadhatónak tartom. Mellesleg ruhában sem mindig az elegancia az elsődleges érték :) még egy alkalmi viselet esetében sem. Bevallom, egyelőre csodálkozással vegyes kíváncsisággal veszem tudomásul, hogy a nagy száraz fehérbor koncepciójának élenjárói nagyon elutasítóan beszélnek arról a botritiszről ami a kolosszális és világszámba menő tokaji édesborok lelkét adja. Ott miért nem fed a botritisz? Vagy ha ott is fed, akkor ott miért nem baj? |
Előzmény: csite (8199)
|
|