detkiLB Creative Commons License 2010.10.01 0 0 18514
Kedves úr, félek félreértesz! Nem állt szándékomban a hozzászólásaidat rosszindulatúnak minősíteni és kritizálni. A magam pórias módján elképzeltem, hogy Babarczy mit reagálna rájuk, hogyan térne ki az érdemi vita elöl. Valamiért arra nem is gondoltam, hogy férfiasságodon kezd rugózni! De terelésnek ez sem rossz, kétségtelen! Inkább arra gondoltam, h az általános ismeretlen rosszindulatúak vs. közismert áldozatok irányba terel. Annál is inkább mert ennek van némi racionális alapja: az attitűd, hogy a negatívumot emeled ki, hogy a könyvből azokat mondatokat idézed ide, amiknek aztán - briliánsan és szórakoztatóan - bizonyítod értelmetlenségüket, esetleg minősíthető rosszindulatnak. Persze lehet, hogy nincsenek is más mondatok a könyvben, olyanok amikért dicséret járna, nem tudom, nem olvastam. De ilyeneket nem említettél.

Gyurica úr 2010.09.29 20:11:30(18506)
Tehát két Babarczy létezik.
@

Babaczy ident-nicksége egy meglehetős tudathasadásos helyzetet hoz létre. Ugyanis két véleménye van neki, az egyik a közszereplői véleménye, a másik a privát véleménye. Mivel mindkettőt Babarczy Eszter néven teszi, felmerül a kérdés, hogy a csudába lehet eldönteni, hogy épp melyiket olvassuk? Szerencsére Eszter a kétségbeesett olvasó segítségére siet:
babarczyeszter 2010.08.16 22:43:57 (17734)
Amikor tehát értékítéletet fogalmazok meg -- amit egyébként rendszeresen megteszek, függetlenül a kijózanodástól --, egy privát személy privát véleményét mondom más privát személyeknek, akiket valamiért izgalomban tart a közélet, és akik számára fontosak ezek az értékítéletek, az önbecsülésük, az identitásuk, a közösségi azonosulásaik, a személyes életstratégiáik és választásaik miatt.
@

Oké! De ezt, hogy kell érteni? Értékítélet = privát + privát + privát + közélet? De eleve, hogy lehet a mondandó értékítéletnek való minősítésének a kritériumává tenni, hogy azt kinek mondja? Tehát amikor azt írja Döbrentei Kornélról idézem: „hülye f@sz”, akkor ez attól válna értékítéletté, hogy privát személynek írja v. sem? Abba már bele se merek gondolni, hogy Babarczy azt feltételezi, hogy vannak olyanok, akiknek az ő hasonló megállapításai lennének fontosak az önbecsülésükhöz!

babarczyeszter 2010.08.16 22:43:57 (17734)
Orbántól viszolygom. Ez a privát érzésem...
@

Hogy mid? Ez most megint egy új kategória? Privát érzés != privát vélemény?
Kérdésem: van valaki aki meg tudná mondani, hogy miként lehet megállapítani Babarczy tetszőleges írásáról, mondandójáról, hogy azt közszereplőként v. privát személyként tette? Illetve pl. egy tv interjúban jogosan tehetné-e fel a riporter kérdést ezek után, hogy mi jogosítja fel Babarczyt, h „hülye f@sznak” nevezzen másokat?
Előzmény: Gyurica úr (18508)