takk1 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 263

Ventotd, én elolvastam, amit írtál. Nem vagyok energetikai szakember, de azt feltételezem, hogy ha ez a "direkt vízmelegítéses" ötleted jó lenne, akkor a napelem forgalmazók már rég rámozdultak volna. Mert ahhoz azért elég kézenfekvőnek tűnik...én a helydben dobnék egy e-mailt valamelyik forgalmazónak, aztán oszd meg velünk is a választ!

Egyébként pedig: Ha megvennéd az olcsó napelemeket, felraknád a tetőre, és beruháznál még egy inverterre is (a mérőórát azt hiszem az áramszolgáltató fizeti, azzal nincs költség), és elkezdenél egész évben betáplálni, akkor nyáron meg tudnál termelni annyi áramot, ami elég lenne télen a fűtőszálad táplálására. Így nem kell napkollektor, ha valamiért nem akarod.  Tulajdonképpen amit tervezel, annak megvan az a hátránya, hogy nyáron lesz marha sok forró vized, amit nem fogsz elhasználni (kidobod a napelem termelésének egy részét) télen meg legfeljebb rásegít a melegítésre, vagy még azt sem. Pont fordítva kellene...nem?

Más: ha mégis felraknál egy napkollektor rendszert, akkor a fűtőszál sokkal kevesebbet fogyasztana. Így sokkal valószínűbb, hogy ezt a teljes fogyasztást meg tudná termelni a napelem.

Előzmény: Törölt nick (256)