Nem akartam idealizálni semmit (mit idealizáltam mégis?), de mondjuk hogy a megadott paraméterek romlottak a használat során, és napos időben tudja a felét azoknak.
Tavasszal, ősszel, télen minek klímázzak? Nyáron se kell normális épületben 10-20 napnál többet, igazán jó házban kb. egy percet se. Nálam pl. most is süt a nap, de nem kell hűteni. Hűtőgép meg kell éjjel, nappal, télen, nyáron, nem? Ráadásul egy klímának/hűtőgépnek szabványos feszültség kell. Hogy oldod meg akkutelep nélkül? Jön egy bárányfelhő, lassulni kezd a klíma? Beköszönt az este leáll a hűtőgép? Szerintem ez már inverteres, akkutelepes téma. Ez szerinted mennyibe kerül? Drágább, mint a napelem... Szerintem pont ez az aminek nincs értelme.
Ez itt használati melegvíz, mondjuk fürdővíz. Amennyit 0-300 W-al, 0-10 óra napsütéssel elő lehet állítani, annyi kell nyáron is.
Ha csak 10 fokot melegít a 20 fokos vízen, engedek hozzá a fali kombikazánnal meleget, vagy alágyújtok fával. Ha 80-90 fokra melegíti a vizemet, akkor hideggel kompenzálom. Ha 100 fok fölé akarna menni, lekapcsolom róla a villanyt termosztáttal.
A bojler megvan, hely van a tetőn, és van a látókörömben 4-500 Ft/W áron használt napelem. Engem a hatásfok nemigen érdekel, azzal foglalkozzanak a tudósok. Az a kérdés mi az olcsóbb adott teljesítményre vetítve. Biztos nem az akkutelep, meg az elektronika.