Hátha valakinek hasznos lehet. A napokban voltam az Origóban alapfokú német nyelvvizsgán, s kellemes meglepetésemre szolgált, hogy a levelek között olyat találtam, amit már megírtam korábban. Alapvetően az Akadémiai Kiadó különféle nyelvvizsga-előkészítő kiadványaiból készültem, - szóval ha valaki hasonló vizsgát tervez, célszerű ezeket a könyveket átlapozni (nem megvételre buzdítok, ezek mindegyikét nyilván ki lehet venni könyvtárból is).
Amúgy korrekt volt a vizsga, én korábban attól féltem, hogy 60 perc hogy lesz elég három feladatra, de elég volt. Igaz, épp akkor raktam le a tollat, mikor letelt az idő, de ebben benne volt az is, hogy a piszkozatra külön leírtam a levelet és onnan másoltam át. Nyilván ha valaki csípőből tud írni, akkor még jobban jár idővel.
S végül egy kérdés: nem tudjátok véletlenül, van-e olyan akkreditált nyelvvizsgahely, amelyik december elejére hirdetett német alapfokú szóbelit? Elkezdtem keresgélni, de idáig mind novemberi volt, nekem pedig még valószínűleg jót tenne plusz egy-két hét készülés.