Hello!
Köszi a választ!
1., Pénzem első körben max a csövezésre lesz, a gépre nem. Téglát tervezek, és biztos hogy sok növényem lesz. Van ultrahangos párásítóm is amit használni szoktam, így elsőre úgy tűnik felesleges.
2., esetében a konyhai elszívópont a konyhai szagelszívót jelenti? Vagy a szagelszívó teljesen szeparált ágon megy? /Előadáson szeparálták/
3., logikus
4., erre szükségem lesz, mivel ketten fogjuk lakni a házat, és reméljük hogy hamarosan gyarapodni fogunk :)
~700 hozzászólást elolvastam, érdekes volt a kandallós rész. Én vízteres cserépkályhát tervezek falfűtéssel, és hőszivattyú előkészítéssel. Rákérdeztem, hogy van-e értelme - lehetséges-e valahogy bevonni a szellőztető rendszert, hogy a cserépkályha által felmelegített levegőt "szétdobjam" a lakásban. Nem igazán kaptam olyan választ, amit értékelni tudnék. pl.: "átmegy a légréseken a meleg a szobákba" és "nem szoktak ilyet csinálni". Ennél azért többet vártam szakemberektől.
Valójában azt sem tudom, hogy van-e értelme az egésznek, elég lenne csak a falban keringő víz? Bár ha jól emlékszem azt olvastam, hogy 50%ban a sugárzó hő, és 50%-ban a meleg levegő amit legkellemesebbnek érzünk. Ha bevonnám a szellőztető redszert, pont egy ilyen 50-50 valósulna meg, persze ha használjuk a cserépkályhát.
Erről mi a véleményetek?