miss sparrow Creative Commons License 2010.09.19 0 0 4034
sziasztok!
mi a floriana castille hotelben voltunk, amiről nem sok infónk volt előtte, ennek ellenére jobb volt, mint amire számítottam. az idegenvezető a már említett Ágota, aki semmi infót nem mondott a szállodáról, így mindent magunk fedeztünk föl. karszalagot rögtön kaptunk és a bárban már ihattunk kv-t és volt kései reggeli, péksütik. a szobára várni kellett kb 1-1,5 órát, de kb.már dél körül megkaptuk. tiszta és szép volt (igaz, mi csokival és borravalóval szoktunk készülni) minden nap tiszta törölközők, teljes takarítás, stb.. korábban voltunk sousse-ban egy 3 csillagosban, az sokkal lepukkantabb volt minden szempontból. a személyzet nagyon kedves, mindenki köszön és mosolyog, a vendégek kb. 80 %-a olasz, az animátorok olaszul tartják a programokat és az esti előadásokat a szabadtéri színházban. a reggelit hamar meg lehet unni, ebéd a kinti és a benti étteremben is van, a vacsora a legválasztékosabb. sok az olasz étel, finomak a tészták, mindig volt grillezett kaja és helyi specialitás is. az italokat mindenki magának töltheti. a bárban kávéztunk és koktéloztunk, bár nem volt nagy választék. van egy belső medence jakuzzival, egy kinti hatalmas, a napágyakért nem kell fizetni, mint ahogy a tengerparton sem. egyik negatívum a tenger, ami legtöbbször hínáros, zavaros volt, az alján foltokban növények és sziklák, amiket kerülgetni kell, elég sekély és pici is a part. volt ott teve és ló, (a szagukkal együtt) árusok, quad. a krokodil farm innen taxival borravalóval együtt 3 és fél dínár volt,(vissza u.ennyi) mindig órával mennek. vasárnap és hétfőn 5-kor van krokodil etetés, érdemes megnézni. ezen kívül szintén ennyiért voltunk midounban, ahol van bazár és rengeteg fix áras bolt. érdemes strandtörölközőt vinni, mert azt pénzért adják (talán 5 dínár egy hétre + kaució) a széf pedig 24 dínárba fájt egy hétre.
külön öröm volt, hogy nem kaptam olyan gyomorbajt, mint tunéziában és egyiptomban korábban.
a szállodát csak ajánlani tudom, mi nagyon jól éreztük magunkat az apróbb problémákat leszámítva.