Evekig elhuzott latszathaboruk kizarolag a hadibeszallitok erdekeit szolgaljak.
"Az alapjaban haboru-ellenesek-nek ez a kedvenc vesszoparipajuk. Es ez alapjaiban hibas felfogas. Ez esetleg lehet egy masodlagos okozat, de semmikepen sem elsodleges ok."
Varom az erveket. Vagyis, hogy a 7 evig tarto iraki haboru miert is tartott het evig. Mi volt a haboru motivacioja. Amikor kiderult a hamis indok, miert nem fejeztuk be a haborut.
Ki lehet-e kapcsolni egyes csoportok anyagi erdekeit, erdekeltseget a haboru elhuzasabol.A teljesen oszinte valasz a kerdesedre (miert nem fejeztek be?): Nem tudom.
Tobb oka is lehet, vagy azoknak a keverékei. Egyetertek azzal, hogy amikor már nyilvanvalova valt, hogy nem fognak WMD-ket talalni (akkor sem ha voltak), be kellett volna fejezni. Na de attol, hogy en elismerem hogy "nem tudom", még nem az all fenn, hogy akarki, akarmilyen elmeletet felvethet, es az akkor automatikusan igazza valik.
Remelem hogy megerted a logikat a fenti gondolatmenetben.
Es ismetlem, lehet hogy az is jatszott valamennyi szerepet, valamifele szazalekos elosztasban, amit te hoztal fel. Nekem csak attol gyanus, hogy a pacifistaknak pontosan ez volt az érvük Korea, Vietnam, stb. kozben es utan is. Sőt, en mar olyannal is beszelgettem aki ugyanezzel magyarazta hogy USA beszallt a 2.VH-ba. Tehat ez egy olyan jolly-joker pacifista magyarazat.
Termeszetesen fel tudnek hozni tobb mint egy okot (amit tulajdonkeppen te kersz), de azok pontosan annyira bizonyithatatlanok lennenek. Majd valamikor a jovoben talan kiderul.