Mr Spock Creative Commons License 2010.09.18 0 0 45723
Nagyjabol egyetertunk. Azok a kis reszletek amikben esetleg nem, nem lenyegesek.
Ugyhogy csak egy nehany mondatnyi megjegyzes:

mashol irtam: a mai ellenfel a fanatikus iszlam ...Megertesehez kellene ismerni a nagyon is ideologizalt(elvi) ellenfelet. Azt kelel tudni peldaul hogy tobb mint 600 ev a kerszteny es a muszlim ertelkmezes kozotti ido(Mahomed futasa Mekkatol Medinaigg ha jol emlekszem 630 korul). Ma azoknak akiknek hatalmuk van az atom felett vagy akik terrorista akciokat terveznek egy 1500 koruli kerszteny mentalitasal rendelkeznek..

Egy abszolut kritikus reszlet. Pontosan errol van szo!!! Nagyjabol ezt irom le azoknak (mashol) akik azzal jonnek, hogy "na de más vallasokban is van fanaticizmus".
Igen, főleg volt, talan mára is maradt egy picurka, de mindez nem valosul meg abban, hogy vilaghatalomra probalnanak torni. Mindez a keresztenyek eseteben lezajlott az 1500 koruli idokben. Tehat nem annyira a kulonbseg (mennyiseg, minoseg) ami szamit, hanem az idozites. Ma, atomfegyverekkel a zsebukben, a fanatikusok egeszen mast kepviselnek, mint mondjuk 500 evvel ezelott amikor a kard volt a legveszelyesebb fegyver. "Kedvenc" idezetem:

"The commandant of Iran’s elite Islamic Revolutionary Guards Corps, Major General Yahya Rahim Safavi, said on state television:“The final goal of the revolution is to create global Islamic rule and a regime of law to be led by the Imam Mahdi”. "

A fenti idezet tokeletesen kifejezi a mai iszlam veszely-szintjet.

Nincs iszlam reneszansz,csak mi eljuk ezt meg annak.. A Koran elso suraja sem enegd egy csepp ertelmezst sem igy nincs ujraszulletes csak a megerosodott meggyozodes elert a mi kulturankba...

Enszerintem van. Hogy ez ertheto legyen, reszletes vallasi kerdesekbe kellene belemenni, ami már nem tartozik abba a temaba amit felhoztal.

Előzmény: Mumu (45698)