kkn Creative Commons License 2010.09.15 0 0 4991
Nem, egy japán multinál, és tudom, hogy amiből nem látnak realizálható nyereséget, azért a kisujjukat sem mozdítják, mert kapitalizmus van, nem népjóléti ellátóhálózat, és a részvényesek osztalék utáni visszajelzései számítanak, meg a pénzügyi mérleg.

Nem védem őket, hanem általában sok témában játszom az ördög ügyvédjét, mert én bele szoktam gondolni a másik fél helyébe is magamat, és el tudom képzelni a mozgatórugóit is. Attól függetlenül, hogy az én érdekeim mást kívánnak, tudom, hogy mi a másiké, és nem értetlenkedek rajta, hogy miért nem az én szám íze szerint történnek a dolgok. Az egy dolog, hogy az én szemszögemből ez nem megfelelő, de a másikéból meg az, és el tudom fogadni, hogy nem lehet mindenkinek azonos a motivációja.

A csehek sokkal tőkeerősebbek, mint mi.

De minket ráadásul a majdnem 40 milliós lakosú lengyel piachoz csaptak hozzá, azonosak az autók színei, ennek a két országnak szól a kétnyelvű bliszter, ennyire voltunk fontosak, hogy megnézték, melyik szelethez hozzácsapva lehet minket is bevonni.
Már szerintem azért is húzták a fogukat, hogy egyötödének más nyelvű újságot kell nyomtatni, amihez még hazai vonatkozású cikkeket is kell találni. Na, itt szabták ránk, és kész.
De az autók gyártására egy centnyi plusszköltséget nem fordítottak, mert az nem plusszköltség, hogy a melós másik színezőkádba mártja bele az adott típust, ha pl. eltérnek a színek az orosz kiadványtól. De ezért a kevés vevőért, hogy külön rendszámtáblákat csináljanak? Ez sehol nem térül meg nekik, vagy nem hoz hasznot, és csak oda tudok visszatérni, hogy nem körülöttünk forog a világ, bár sok magyar ezt akarja hinni.
Előzmény: trebihun (4987)