The_Rible Creative Commons License 2010.09.14 0 0 249

Igen, az E761-nek erre a szakaszára gondoltam én is. Szerintem ez legalább olyan hosszú, mint az általam javasolt kerülő, de még az autópálya sem segít. Szerintem kalandos lesz (különösen Fojnica felé), de hát ezért utazunk . Nem igaz?

Szarajevó központja felé ritkán járok, ezért nem tudom megmondani, hogy csak szerencsénk volt-e, de mindenféle dugó nélkül keresztülmentünk a városon. Kb. + 20 perc veszteséget jelentett a teljes kerülő.

Az oldlady által említett Szarejevóból Mosztár felé kivezető úton a dugót nem is értem. Ott nem építenek még autópályát (fognak, de még csak a tendereztetésnél tartanak). Ott eddig csak akkor láttam dugót, ha esküvő vagy karambol volt. Lehet, hogy valami helyi utat javítottak. Viszont a Zenica felőli bevezető úton mindig van kisebb nagyobb dugó (ahol az a sok kipufogó szervíz van - Servis Auspuha), hiszen az út végén piac van, ami különösen hétvégén feltorlasztja a forgalmat. Ehhez jön még, hogy ezen szakasz elején építik az autópályát.  Ezért ezt a bevezető szakaszt kell kikerülni elsősorban. De ahogy mondom, garantálni dugómentességet sehol nem tudok.

A Banja Luka - Jajca - Jablanica úton valóban vannak munkák, de én nem emlékszem semmi különösre, tengelytörő szakaszra. Inkább csak simán felmart aszfalt volt itt-ott (legutóbb augusztusban jártam arra).

Ha már képek:

idei júliusi képeim (a vége felé lehet látni a lukas fahidat)

2010 július Monte Negro és Bosznia

Mostani augusztusi képeim:

2010 augusztus Bosznia és Korcsula

Egyébként teljesen igazad van, ahogy a képeken is látszik én is megyek úttalan-utakon, így lehet felfedezni új és érdekes helyeket. Várjuk majd a beszámolódat.

Előzmény: Törölt nick (241)