Nem igazán szoktam irkálni de most megteszem :-) elvégre ez egy fórum.
Mi a baj a fém ketreccel? könnyebb mosni fertőtleníteni tisztán tartani nem?
Nem feltétlenül kell rácsos padlónak lenni azért mert fémből van.
"A magyar óriásnyúl egy minőségibb színvonalat érdemel, emberközelibbet." szerintem bármilyen fajta nyúl vagy állat amit "megszelídítettünk" megérdemli az emberséget ill a minőségi kiszolgálást hiszen ha valaki nem szereti az állatokat akkor inkább ne tartson.
"A magyar nyúltenyésztés nagyon elkanyarodott az ember-, állat-, és környezetbarát technológiáktól."
Szerintem nem csak a nyúltenyésztés hanem az egész világ elkanyarodott és sajna nem sok esély van hogy rendes kerékvágásba kerüljön minden.
A genetikai korcsosulás vagy inkább nevezzük változásnak nem igazán lehet gátat szabni /nézzük pl förike nyulait, táppal borsóval etet csakhogy a kívánt súlyt elérje, holott lehet hogy csak a bélháj nő meg ami ugye a vágási súlyra kedvezőtlen hatással van./
Egy kb 70 éve kitenyésztett fajtával a mai világban szerintem nem sokra megyünk ha nem követjük a kor változásait a faj kihalásra korcsosulásra van ítélve! Gondoljunk csak bele egy 70 éves autó holott az értéke meghaladja a mai autókét semmit nem ér a mai mindennapi használatban.
Ez az élet rendje a világ változik uj fajok jönnek létre amik jobban veszik a mai akadályokat.
70-50éve még nem volt ennyi környezetszennyezés, génkezelt kukorica, Csernobil, stb.