tooommm0013
2010.09.09
|
|
0 0
606
|
Én nem eladásra termelek. Ha valamennyire ismerem azt aki kér és van fölösleg akkor adok el belőle. De elsősorban magunknak tartom őket. A táp drága és bizonytalan az összetétele. Annyira sok nyúl nincs a portán. Ketrecet úgy állítottam be, hogy elférjen annyi, amennyit nevelni akarok ha kell hát 20 hetes korukig. És bevallom most nyáron nem úgy nőttek mint tavasszal és télen. 3 hónaposan 2,1 2,2 kg-os súlyt értek el. Ezek még nem az óriás anyák almai. De nem is fogyott az abrak! Hordtam nekik sok zöldet. Nem volt másra gusztusuk. Most kb 10 napja 2x annyit esznek mint előtte. Szétraktam őket 2-3 fős csapatokba és kivárom a 2.5 kilós súlyt.
Az óriásokat meg direkt azért állítottam be, hogy 4 hónapos korukig tartva vastagabb húst kapjak kicsit. Mert mi ezt daráljuk, kockázzuk stb. Sőt már kolbászt is csináltam belőle egy kis hasaalja szalonnával vegyesen. Szóval nálam cél a kifogástalan húsminőség és a 2-2.5 kilós nyúzott tömeg. Na meg a lehető legolcsóbb de kielégítő takarmány.
Ha sürgetném akkor én is tehetnék a kajába szintetikus aminosavakat, hozamfokozókat, egyéb stimulánsokat.... De miért tegyek?
Azt hiszem nagyjából egyezik a szempontrendszerünk. |
Előzmény: suplatyi (603)
|
|