Alpári Gnác Creative Commons License 2010.09.07 0 0 18385

Természetesen előre nem igazolható, legfeljebb valószínűsíthető, ha egyáltalán.

Ez állandó ellenérv, hogy ugyanis nem történt még meg, tehát nem tudhatjuk.

Hát nyilván, akkor tudhatnánk, ha már megtörtént volna, így viszont előrejelzéseket tehetünk a jelen ismereteink alapján.

Aztán két eset lehetséges:

Vagy valóban nem fog megtörténni és akkor ok nélkül rémüldöztünk.

Vagy pedig valóban meg fog történni és akkor pedig jön a menetrend szerinti válasz, hogy ugyanis ez nem számít, ettől még a rendszer demokratikus, satöbbi.

Namost ezt a jobbos szavazók esetében nem is nehezményezem, ők hiszik, hogy ez egy jobb ország lesz és egyáltalán semmi sem érdekli őket ezen kívül.

Amiről én írtam és most nem rád gondolok természetesen, az a baloldaliak, illetve a nem kimondottan fidesz-fanok fásultsága.

Ez a teljesen téves reménykedés, hogy talán Orbán mégse lép meg mindent, amit mi itt jövendölünk.

Én attól tartok, hogy több ötletük van, mint azt mi el tudjuk egyáltalán képzelni, ami akkor is riasztóan hangzik, ha emellett legalább kormányoznának is, de a dolog úgy áll, hogy keresztbe szalmát eddig nem tettek. Így viszont az egész egyfajta defektes machivellizmus, pedig A fejedelem nem egy vastag könyv, Orbánnak azonban láthatóan azon sem sikerült értelmező jelleggel átrágnia magát...

Előzmény: Logofet (18384)