JEFFREY Creative Commons License 2010.09.06 0 0 77

Én hallottam már erről a témáról beszélni, s ott azt fejtegette, hogy az elkövetkező években a gazdaság felpörgetése, munkahelyteremtés által a GDP növekedése az első két évben nagyrészt az adóság szolgálatra fog elmenni, de ez nem azt jelenteni, hogy a társadalomnak megszoritással kell számolnia, mert emelett mindenkinek könnyebb lesz az élet. 2012-13.-ban tiz milliárd adóságot kell törleszteni az IMF.-nek az előre, nem általuk kötött szerződés alapján, s ezt teljesítik, mert így lehet egy adóságcsapdából kimászni. Ez mindenkitől nagyobb erőfeszítést követel a saját területén.Beszélt a 2011.-es adótörvényekről, szerkezeti átalakitásokról, korrupció és bürokrácía vissza szoritásáról, ami őnmagában becslések szerint közel 2700 milliárdra becsülnek a hazai és nemzetközi elemzök.

Gondolom, hogy elöszőr a 2011.-es költségvetésben látjuk az írányokat, s az eredményeket a 2011 év végén, ami megalapozza a 12-13.-as magasabb adóságszolgálat kilátásait is.

Gondolom, hogy a Széchényi II. Terv úgymint az első a magánszférát mozditja meg, s ezáltal lodul be a gazdaság. Itt az állami hozzájárulást és pénzeket meg az EU forrásaira teszik aminek gőzerővel megy az átstrukturálása és egyeztettés az EU.-val.

2014.-es új eus pénzek felhasználásának előkészítése már megindult az EU.-ban is, s ez már teljesen az általuk elképzelt gazdaság politikára alapszik, aminek összhangba kell lenni az EU.-ban most elfogadott 2020.-ig tartú tervvel.

Szóval én nem temetném a kormányt, de az biztos, hogy az az út amin mennek nem egy sétagalopp.

Előzmény: Derek (69)