Én csak a Dune 2: The Building Of A Dynasty című játékot ismertem, de addigra már olvastam a könyvet (az első részt legalábbis, de talán az első kettőt is), és az szerintem nagyon jó hangulatú volt, főleg a bevezető animáció a bedrogozott hangú nővel.
Nekem a Lynch-film is nagyon tetszett, hasonlóan a Dune2 játékhoz, szerintem a hangulatból sokmindent elkapott, bár persze hozzá is rakta a saját beteg dolgait.
Azt azért érdemes tudni, hogy a megfilmesítés és a játék sem az eredeti könyvről szól, talán a hangulatot itt-ott át lehet adni, de alapvetően azért nagyon más a film is és a játék is, azaz ezek inkább saját jogon tetszettek nekem, nem a könyv miatt.
Szerintem amúgy a Dűne-sorozat (vagy akár még az első két-három része is) csak nagyon-nagyon nehezen és drágán lenne szöveghűen megfilmesíthető (kábé LOTR költségvetést igényelne), és talán akik nem olvasták a könyvet, azok nem is élveznék igazán, vagy lehet, hogy ők se élveznék. Aki nem olvasta, az talán nem értene meg sokmindent, aki meg olvasta, az meg hiányolná a filozófiai mélységet. Ha meg érthetően és a filozófiával meg az összefüggésekkel telepakolva lenne megfilmesítve, akkor meg esetleg filmnek unalmas is lehetne.
Talán ahogy a CGI egyre olcsóbb lesz a következő évtizedekben, esetleg valaki megfilmesíti majd egy kisebb közönség számára. Még annyi a gond, hogy persze jó színészek is kellenének bele, mert Barátok Közt színvonalú színészi játékkal se lehetne persze élvezni ezt.