gáborke Creative Commons License 2010.09.04 0 0 4956
A kakaó beporzása gondolom fajtafüggő is, mert a füvészkertben egymagában is hozott termést igaz csak elég nehezen, valószínű hogy a keresztbeporzás igencsak megnöveli a termékenységet, akárcsak a feijoa-nál.
A borsról már másnak is ígértem dugvány, de addig nem merek adni amíg meg nem győződőm hogy rendesen fog nőni, mert télen 1 db levele maradt és 10 centi volt az egész növény, szerencsére kihajtott, de csak az utolsó 1-2 hónapban nőtt így, előtte azt hittem kampec. 25 fok felett nő csak jól, alatta teljesen megáll.
Most megpróbálom világosabb helyen teleltetni, ha nem lesz baja, és jól nő akkor tudok belőle adni majd jövőre, de most első hogy megmaradjon, mert nem volt olcsó.
A dugványok nem tudom miért nem eredtek, passz, de jövőre ha tudok oltani és lesz vmi. "mentésem" a borsból, akkor már szívesebben vágom meg dugvány gyanánt.
De ha vki akar áldozni rá, neten pl. A Floránál kapni ezt az igazi borsot is, így nem kell bajlódni a bizontalan dugványozással.

Egyébként nagyon hamar elveszti a mag a csíraképességét, honnan tudjátok hogy a rendelt mag kikel e, mert nem szoktak szuper-frissek lenni, hisz kell jópár nap átfutás minden cégnél.

Én rendeltem pimenta-t is régen, többször friss magokat, nem keltek ki sajna, nektek nem kelt esetleg? (elvileg ez is hamar elveszti a csíraképességét)
Előzmény: tech-pro (4955)