K.Adam86 Creative Commons License 2010.09.03 0 0 130
Üdv mindenkinek,

Új vagyok itt, és a javaslataitokat kérném. Adott egy Dodge Avenger 2.0 CRD 2007-es évjárattal. A motorja a VW 2.0 PD-TDI 140Le (BSV-s motorkód ha jóltudom), és 45000km van most az autóban. 2 hónapja vettem, azóta 10000 km-t tettem meg vele probléma nélkül. Az első hideg beköszöntekor viszont elkezdett egy érdekes hibajelenséget produkálni. Hidegen hosszú izzítás után is nehezen, de elsőre indult, viszont füsttel és egyenetlen alapjárattal. Újabb indításra már szépen járt, a hiba a nap folyamán még lehűlt motor esetén sem jelentkezett, pöccre indult, füst sehol. Másnap reggel a hiba hasonló, csak enyhe füst és átmeneti ingadozás után 1-2 mp alatt magára talált, napközben ugyanúgy semmi, se füst, az autó megy, ahogy eddig. Nagyon elégedett vagyok az autóval, de a hiba aggaszt azért.

Nem vagyok hozzáértő, de amire először gondolni tudok, hogy egy gyertya nem ad azonnal szikrát, és 3 hengerrel megy, majd valahogy magára talál. A vásárlás előtt amúgy sokat állt , az aksiját fel kellett tölteni szóval lehet hogy az sem jó, de azért beindul, szóval nem gondolnám, hogy köze lenne hozzá.

Az autóban egyébként biztosan ennyi km van. Füst nincs, olajból talán minimális fogyott vagy semmi ( 1dl-t töltöttem rá) , pedig elég intenzíven használom.

Várom az ötleteket, javaslatokat!

Előre is köszönöm: Ádám