KARPI Creative Commons License 2010.09.03 0 0 21
Nekem ott van minden rakason egymas melett a PC korul es felette nam hat egymasra a WiFi es a 2,4 GHz-es TV ado .Kulonben mindegyik cuccomnak 4 savja van nem letezik hogy a WiFi mindegyikbe beleszoljon ...talan lejatszo a PC-ben vagy mas lejatszoban keletkezik a zavarjel.

.Otfele ado vevom van ugy vettem sorba..a legjobb terero es kepminoseget a legolcsobb tipus adja( hehe) amit csak azert vettem meg mert a felebe kerult a masik ketto arahoz viszonyitva.( VGA felbontas csak ezt talaltam ).

Aztan egyszer mikor volt turelmem jatszadoztam a lakasba ( panel lakas)es osszehasonlitva a cuccokat a legjobbnak a legolcsobb bizonyult...valami nemet cucc..mindegyik 2,4 GHz-en mukodik..Persze adott helykbol kozvetitve a kep elmehet /kiugrik ( van valami "gate" nivo kapvcsolo mind a ket TV-mbe ami tul gyenge jel eseten lekapcsolja a kepet ,igy eleg nehez a probalkozasok kiertekelese.
Regen a "normalis" TV-kel emlekszemmilyen "bolhakat" nezegettunk 30-40 mete magas antennakal es nem kapcsoltak le a gyenge jel esetebe...hehe.

Kb. 10 meterre kuldom a jelet egy szobabol ado az asztalon mindjart aza ajto melett ..ajto ...merolegessen ra 4 meter foloyoso ...abbol a masik oldalon ajto aztan a szobaban a TV .vagyis kb .. Z formaju utvonal..Helyes pozicio megtalalasakor az se hat a vetelra ha az ajtoba alok. maskor ha valaki az ajtoba all zavarja a jelet , folyoson es a szobaban lehet maszkalni nincs hatas.Csak az ajtoba "szuk" a hely.Tulajdonkeppen a probalgatasok utan kiderult hogy ez a legrosszabb hely de igy van elrendezve a PC es a TV.Masik szobabol aminek az ajtaja szembe van a TV-s szoba ajtajaval masik PC-rol semmi problema .Fenykepezogeprol mindenfelle helybol kuldtem a jelet .

Most kivancsi vagyok egy HDMI ado vevo parra , mintha olvastam volna mar az internetten hogy mar gyartjak.

Az internetten lattam hogy USB WiFi dongle -nak megnovelik az antenna erzekenyseget es a rajuto ado energiat valami kondenzatorokat kiveve .Most hogy butasag vagy tenyleg Ok nem tudom , mert lehet csak az antenna adapter es szurokor .
Van kicsi 2,4GHz-es megfigyelo kameram ennek van kis trimmer kondija az antenna fele es allithato vele egy kicsit a jel ,itt kene megnezni ha nem lehetne a 10 meteres hatar kitolni.( bar vakloszinuleg nem szabad ...hehe)

Probaltam a kis kameraval ami 9V-os elemrol is mukodik 40-60 meterrol az utcarol az erkelyen elhelyezet vevovel es mukodik rendessen, Ugyanis felvettem a PC-re kivancsisagbol.

A sztereo hangot mindegyik kitunoen atviszi.

Tulajdonkeppen en gitarhoz vettem azert van enyi aztan hasznaltam a PC es TV kozott olyan filmekghez amiket csak a KMPlayer jatszott le .A ksi kameranak a hangresze nagyon jo .Az AVI ado kulon lapocskan van a kamera masik kulon lapon a mikrofonal egyutt.
Szejjelszedtem az ado 50mA-et fogyaszt 5V-rol A videot nem hasznalva csak a hang resz kituno a Wireless gitarozashoz .35x35mm es lapocska az egesz .
A kameraknak a vevo resze is 9V-os elemrol l mukodik ( illetve 5V lestabilizalva ) kb 120mA-fogyasztassal .A jo oldala hogy nem 4 fix savja van hanem egy potmeterrel allithato a 2,4GHz az egesz adott savszelessegben . Ezt forgatva se talaltam semmi zavaro jelet a kep es hang kozvetites kozben.Es ahogy irtam mindenfele maszkaltam a lakasban hogy lassam menyire hat az adas-vetel. Szinpadon biztos nincs problema.
Ezert gondolom mashol jon be a zavarjel ..peldaul a kozos halozati cstlakozonal amin kerezstul digitalis "tuskek' szepen atjohetnek aztan mindenfele intermodulacioval megjelenhetnek mint zavarojel .

Tulajdonkeppen en is eszrevettem egy hatasat annak hogy a halozati adaptrertol jovo tap-kabel merre van vezetve a sok mas kabel kozott.De ze lehet "antenna-foldeles" elhangolas is ...
Előzmény: szvl (19)