phollau
2010.09.02
|
|
0 0
1327
|
Sziasztok! Problémám a következő. 2006-ban lett felújítva a lakásunk, műanyag nyílászárók, hőszigetelés, stb, úgyhogy telente mosás után megjelent pár penészfolt a mennyezet és a falak találkozásánál. Vettünk penészölő spray-t, és pár havonta befújtam, ha megint előjött. Aztán idén januárban jött a remek ötlet, hogy egy szárítógép mellett majd nem lesz annyi pára, és akkor valszeg penész se. A dolog be is vált, azóta nem nagyon kellett a fürdőszobán kívül penészre vadásznom, de aztán a nyár közeledtével egy Daikin márkájú klíma is felkerült a falra. Először azt hittem, hogy most aztán jól kifogok a penésszel, mivel a klíma is szárít, és a szárító is a pára ellen dolgozik, de sajnos visszafelé sült el a dolog, és jelenleg a klíma az egyetlen dolog, ami penészedik a lakásban. Sőt, annyira, hogy kb 2 hónappal egy teljes belső pucolás után már ismét szabad szemmel láthatóak rajta a kis penésztenyészetek. A szerelő szerint a klíma erről nem tehet, és inkább a lakást kéne újra felújítani, de mivel máshol már hónapok óta nem láttam penészt ezért kicsit furcsának tűnik az egész. Létezik, hogy egy klíma 'túlérzékeny', vagy a szerelőnek van igaza, és inkább el kéne költözni innen? Meg lehet mérni bárhogy, hogy mennyi penészgomba lakik titokban a lakásban (festék/parketta alatt, stb)? Előre is köszi a tanácsokat. |
|