Az igaz hogy más a két cucc méretileg, de a DB ugyanúgy van 1 és 2 manuálosban ahogy tudjuk, és a kis doboz hangja szinte mindenben azonos a nagy tesókéval, a paraméterezések szűkített mivolta kivételével.
Én ugyan 1 szót sem értek németül, de a hanganyag némi támaszpontnak jó. Persze nincs olyan szemmel készítve akár pl. Misi tesztjei. Valószínű hogy az itt és otthon évek alatt szerzett tapasztalatok már kiművelt hammond értőkké tették azokat akik részletekbe menően szőrszálhasogatásig tudják analizálni a klónokat az eredetihez képest.
Én azonban még mindig szívesebben bíznám magam egy célhardveres gyári tervezésű dologra, mint egy bizonytalan PC bázisú, fagyásra mindig kész öszvérre, de ezt csak az informatika néha bántóan bosszantó tapasztalataiból fogalmazom meg.
"3db F helyett csak egy szól" ezt nem teljesen értem! (?)
Ha már a torzítóról szó esett és nem rettenünk meg hogy külső eszközzel javítsuk az orgona hangját (lásd falaci) talán ez is jótékonyan orvosolható
ezzel a pedállal, amiről aztán kevés szó esett végülis...
De ha azt nézzük akkor már megint mennek a 10-100 ezrek és kezd inmobilisabbá válni az eszköz is, mint ha valaki egy jó beállítással megbarátkozik inkább a belső szimulációkkal. Nem tudom ez %-osan mennyivel jelent kevesebbet, szerintem a kiegészítőkre fordított összeg és a kapott hangzásjavulás nem biztos hogy egálban van. Ha meg arról van szó, akkor 100 szónak is az a vége, hogy a rendes vasat semmi klón nem fogja pótolni még külső laci stb esetén sem. Aki erre igényes nem áll meg egy original B3-ig vagy társaiig.