Sziasztok!
Bár én még egyáltalán nem vagyok kompetens ebben a kérdésben, a véleményemet mégis megosztom veletek.(Az utóbbi időben foglalkoztat a terhesség, a gyermekvállalás és nevelés, bár számomra még hosszú ideig nem esedékes.) Szerintem természetes, ha valaki x db egynemű gyermek után szeretne egy ellenkező neműt is. Én is szeretnék majd kisfiút és kislányt is. Csakhogy, ezért orvosi beavatkozást végezni? Én nem hinném, hogy megtenném, csak akkor, ha fennállna nemhez kötött genetikai rendellenesség veszélye. Ettől függetlenül, nem feltétlenül ítélem el azokat, akik ilyesmire adják a fejüket. Azért felmerült bennem, hogy hogyan mondaná el valaki a gyerekének, hogy annó beavatkozott a nemébe? Én úgy gondolom, a gyerekben elsősorban azt kell látni: egy új élet, önálló személyiség, akinek majd lesz kedvenc étele, színe, filmje, könyve, lesz egy hivatása, családja. Szóval, hogy ő egy önálló ember, aki általatok jött a világra. Szerintem ez a legfontosabb. A személyiségét pedig bizonyos szinten a neme is meghatározza. Jó-e ezt befolyásolni? Ami azt illeti, hogy "bármi legyen, csak egészséges". Beszélgettem egyik rokonommal a gyerekvállalásról( neki van) Azt mondta, az elsőnél el sem tudta képzelni, hogy ne fiú legyen. Amikor megtudta, hogy lány, elszomorodott, majd feltámadt a lelkiismeretfurdalása. Most két kislány anyukája, és egyáltalán nem bánja, hogy nincs fia. A mamámék két fiút és egy lányt neveltek fel. Mamám bevallotta, hogy ő "lányos" ennek ellenére apuékat is nagy szeretetben nevelte. Szerintem elfogadható, ha valaki szeretne egy adott nemű gyereket. Az nem, ha ezért rideg a más neművel, és nem szereti.