fejés-nem fejés: Én Pannival fejtem, 6 hós koráig, mert cumizavar miatt nem akart szopni. Na akkor nagyon jól jött, hogy nem kézzel kell. Nellivel viszont nem használtam. Szóval passz, azt hiszem valami olcsót vennék. Viszont a mikrós sterilizáló felesleges sztem, és bazi sok helyet foglal csak a szekrény tetején (tapasztalat ;))
has: Hú, én azt hittem ilyen a császárosoknál lehet. Tesóm számolt be anno ilyesmiről...
Most nekem lenne egy kis problémám, és annyi tapasztaltabb jár erre:
Más volt, akinek a babája nem duplázta meg 6 hósan a születési súlyát?
Nelli 3630-al született, most 8 hósan 7150g. 6 hósan nem volt sokkal kevesebb, mert most pl az utolsó hóban alig hízott, mert fogzás miatt elég gyatrán evett. Eddig senki nem paráztatott, noha látom én is, hogy kisebb, mint az átlag (centire is, 66 centit mérnek hónapok óta, de azért, mert 6 hósan nagyon félre mérte a védőnő, akkor legalább 2 centivel kisebb volt, a 66 centit csak most érte el) a gyerekorvos úgy van vele, hogy a lényeg, hogy hízik, meg ránézésre is rendben van (szép a bőre, csillog a szeme, jó kedélyű...ilyesmi) de most kaptunk egy új védőnőt, aki szerint havonta fél kilót illene híznia. /mondtam, jó, majd megtömöm :P/
Egyébként nem egy nagy evő, de azért eszik, mindenfélét. Tény, hogy két evésre fogy el nála egy üveg főzelék (ebéd, aztán uzsira kapja a maradékát) de ezen kívül eszik mindenfélét (tízóraira simán egy fél kiflit bevág pl) szóval nagyon rossz evőnek nem mondanám. 4x szopik is még egyébként. Nem vagyok egy parázós, de azért kezdek kicsit aggódni. Főleg azért, mert szerintem minden rendben, de félek, hogy ennek ellenére járhatunk mindenféle kivizsgálásra, és írhatnak föl tápszert. Egy ismerős mesélte, hogy hasonló miatt (ott mondjuk meg is állt teljesen a súlygyarapodás) egy hétre be akarták fektetni a gyereket kórházba kivizsgálásra, úgy hogy ő ott se maradhatott volna :o Na azért ezt nagyon nem akarom. Mondjuk a gyerekorvos eddig nem mondott semmit, ő figyelembe veszi a gyors mozgásfejlődést is (6 hósan mászott, felült, felállt) de ez a védőnő most teljesen belém rakta az ideget :(
A kérdés igazából, hogy mit adhatok még neki, hogy jobban hízzon? Vagy kell egyáltalán jobban híznia? Hisz nem egyforma minden gyerek... Örülnék, ha írna valaki hasonlót, hogy az ő babája is hasonló mérettel rendelkezett, aztán behozta a "lemaradást" :)