actriz Creative Commons License 2010.08.26 0 0 5356

Kedves Fórumozók!

Talán egy kicsit furcsa kéréssel fordulok Hozzátok: a fejembe vettem, hogy megtanu-lok portugálul. No, egy kicsit szerényebben: szeretnék portugálul tanulni. Persze, Bu-dapesten akad néhány nyelviskola, ahol tanítják ezt a nyelvet is, de hosszú ideje - s nem vagyok már mai csirke! - mindig magam tanultam nyelvet, a saját tempómban, a saját kedvem szerint. Feltúrtam minden könyvesboltot, antikváriumot, nyelvkönyvet és szótárt még csak találtam, de hanganyagot csupán egyet, egyetlen kazettát egy tankönyv mellé ("Tanulj magad", valószínűleg a "Teach yourself" magyarítása). De a 10 lecke hanganyaga - benne két lecke foglalkozik a brazil kiejtéssel! - roppant ke-vés, mert hiszen a portugál nyelvtana szinte azonos a "családéval" (olasz, francia, spanyol), a kiejtése... Hát bizony elég nehéznek találom. Tehát ha valaki lenne olyan drága, s venne nekem egy portugál nyelvcsomagot (lehet angol-portugál vagy olasz-, francia-, spanyol-portugál), s el is küldené nekem, nemcsak igen-igen hálásan megköszönném, de - természetesen - ki is fizetném, vagy valamiféle "hazai" cso-maggal kompenzálnám.

Nagyon remélem, hogy valaki lesz olyan szíves hozzájárulni, hogy mozgásban tud-jam tartani a "szürke agysejtjeimet". Már azt is megköszönöm, hogy elolvastátok ezt a hosszú levelet.