billy5 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1581
Sziasztok!
Mostanában már nem nagyon olvasgattam a topikot (talán éppen az építkezés miatt), de régen sok más egyéb házépítéses topikból is rengeteget tanultam, éppen ezért cserébe a saját talajhűtésem tapasztalataival gazdagítanám a közös tudást. Tegnap volt a 0. tesztüzem, azért 0., mert a szűrők, pillangószelepek a belső térben még nincsenek felszerelve, csak a ventit (DOSPEL 125-ös, Váci úton Légtechnika centrumban vettem) raktam fel a cső végére. A hűtést csak a beltéri levegő hűtésére használom, tehát nem kintről szívott levegőt hűtök, így nem a sokkal melegebb levegőt kell hűtenem és a gépészet egy részét sem kellett kiraknom a kertbe, de a tisztítónyílásokat úgy helyeztem el, hogy bármikot átalakítható a szellőztetős változatra. Egyébként pedig lesz külön hőcserélős szellőztető (szintén házilag) a légcserére. A talajhűtés csövezése L alakban megy oda-vissza, 2-2,5m mélyen összesen 36m-t, a földből felfelé a két ágon kb. 2-2m és be a házba egy kialakított pad alatt 4-4m-t, tehát a csövezés fordulókkal kb. 50m. 90 fokos kanyar van benne 12 db (ebből 2 db alkot valójában egy 180 fokot az L-alak végén), a csövezés 125-ös PVC KG csőből készült. Tegnap kora délután kint árnyékban (keleti oldalon) 27 fok, bent 24-25 fok, befújt levegő 19 fokos, elég erős árammal, amiből azért a szűrő meg a pillangószelepek még fognak levenni. Reggel bent 23-24 fok, befújt levegő 18 fokos.

Ha van kérdés akkor inkább e-mailen keressetek (kamondi kukac enzim pont hu), mert nincs nagyon időm topikozni. Pár kép is készült, ide nem töltögetném, de ha vki kedvet érez, megteheti helyettem, és a helyszínen (Törökbálint) is szívesen megmutatom (már, amit lehet látni) vagy beszélgetek róla.
Üdv!