te miről mondtál le az árvizesek javára?
Ismétlem, távol áll tőlem a populizmus, a hánylélegeztetőgépetlehetettvolnavenni" effektust én sem szeretem.
Nekem is nehezemre esik lemondani anyagi javakról az árvízkárosultak számára, és még annyit sem teszek meg, hogy felhívjam az adományvonalat. (egyrészt mert nagyrészük biztosítást nem kötött, és tudatosan olyan helyre épített, amit eddig is gyakran alámosott a belvíz, árvíz)
Amiről itt pofázok arról szól, hogy egy szaros tüzijátékról való lemondással minden magyar embertől elvárható, hogy támogassa azokat a károsultakat, akik legalább biztosítást kötöttek a házukra ott, a minimális öngondoskodást megtették.
Egyszerűen nincs arányban az, hogy egy villanásnyi élményt élvezzünk, vagy néhány tucat ember számára lehetővé tegyük, hogy egy katasztrófa következtében beállott komoly életminőségromlásukat a korábbi szintre visszaállíthassák.
Szerintem undorítóan kicsinyes ocsmányság és lumpenviselkedés azt követelni, hogy inkább egy tüzijáték ilyen renkívüli helyzetekben.
És akkor Pakisztánról ne is beszéljünk. Valódi katasztrófa ott volt igazán. Nagyságrendekkel nagyobb.