"Az eddig nem fizető sáv 16%ra emelése"
Az eddig nem fizető sávba tartozók nagy része zsebbe kapja adómentesen a bérét (továbbra is)
"nagy jövedelmek szja dójának LÉNYEGES CSÖKKENTÉSE.."
Úgy teszünk mintha a nagy jövedelem ajándék lenne. Igen magas a jövedelmem, mert nem csak a bulin járt az eszen 16-30 között, hanem elvégeztem 2 egyetemet (egyet már munka mellett), most is továbbképzésre járok, és beszélek idegen nyelvet. Szóval azért fizessek több adót, hogy annak ne kelljen, aki elbulizta a fiatalkorát? Nem nagyon tudom elfogadni a "nekem nem voltak ilyen lehetőségeim" kifogást tekintettel arra, hogy egy egyetemi csoporttársam árva volt az anyja meg munkanélküli varrónő és ő is elvégezte az egyetemet és neki is jól fizető állása van, nagyon kevesen lehetnek olyanok akiknek annyi lehetőségük sincs mint neki volt. Persze bulizni mindig könnyebb és utána azon siránkozni, hogy "sosem volt lehetőségem"...
"a társasági adó csökkentése / ugyebár nem a szegényekre jellemző, hogy társasági formában működnek:(("
Nem rájuk jellemző, de a társaságokra jellemző, hogy ilyeneket is foglalkoztatnak, és ezek a munkások ebből élnek (mármint a társaságokból)...