cseik Creative Commons License 2010.08.18 0 0 1418

csak abban az esetben, ha emberi tartózkodással vagy tevékenységgel kapcsolatos.

egyébként meg az összes hész (helyes fogalomhasználat szerint) melléképítménynek illetve építménynek titulálja gyakorlatoilag az össze tároló és kiegészítő építményt. tehát nem "gépkocsi tároló épület" hanem "gépkocsi tároló építmény", és innentől kezdve oda teszi az ember, ahova akarja (figyelemmel persze az építmény és védőtávolságokra)

telepítését persze korlátozhatja önkori, de én még nem láttam olyan hészt (ami nem jelenti azt hogy nincs), ami oldal- és hátsókertben építmény elhelyezését kategórikusan tiltaná, max bizonyos tipusait (árnyékszék, trágyatároló stb)

értem a logikádat, hogy az lenne a logikus, egyet is értek veled, de a jog nem logikus ebben (sem)

ügyintéző első ilyen ügyben akkor hümmögött nagyokat, amikor rákérdeztem határozatukra, hogy miért akarja lebontatni az általa építménynek titulált építményt az épületre vonatkozó szabály alapján. kiegyeztünk, hogy átírja az építményt épületre és akkor logikailag ok-s, mi meg próbálkozzunk máshogy a fennmaradással. na nem írta át, hanem jött az eljárás megszüntetéséről szóló végzés. :)

ez is ékes példája építési jogunk következetlenségének és hiányosságának :(

Előzmény: kentaura (1417)