A zene a muveszet es a sport teszi egessze az embert. Ezek nelkul jon letre a sixpack joe. Egy zombi aki lehet szakbarbar vagy meg az sem, mindenesetre nem teljes ember.Elbeszelunk egymas mellett. Igazad van, de nem abban amirol most szo van. Persze hogy szukseges az altalanos alapmuveltseg, es tenyleg az teszi egessze az embert.
Csakhogy azok az idok vegetertek, amikor az altalanos es kozepiskolak kepesek lehettek majdnem "mindent" amit az emberiseg tudott, tanitani. Atugrom a reszleteket, vagy megerted, vagy nem (amugy hallottal a nehany evvel ezelotti majdnem botrannya fajult Paul Allen [Bill Gates tarsa]) hirhedt college zarobeszederol?])
Ismetlem, az amerikai iskolakban nem is ez a fo problema, hanem az, hogy maguk a tanarok es a tanitasi metodusok nem ernek egy vasat sem. Hallottal olyasmirol, hogy Kentucky allamban peldaul van egy olyan, hogy vizsgan a tanarok nem kerdezhetnek, hanem a diakok mondhatjak amit tudnak? Nem tudom, hogy mindig ervenyben van-e, de nehany evvel ezelott ebbol is volt valami botrany.
Tul hosszu lenne ezt analizalni. Az amerikai educational system is in trouble. Meseltem a sajat fiam tortenetet?