BlackTriple Creative Commons License 2010.08.16 0 0 2176
Sziasztok!
Ma reggeli eset...
Jövök az M0-son ahogy szoktam kb 130km/h val. Észrevettem, hogy úgy 10 kocsival előttem van egy rendőrautó. Beálltam szépen 120-ra , de a police jelentősen felgyorsított, mert elhúzott. Előlem az autók szépen elhúzodtak és mentem tovább. Lassan utólértem a rendőrkocsit és haladtam mögötte kb. 125 km/h-val. Jött egy 100-as tábla én vissza 100 ra rendőr szerintem 140-re. Persze egyszer sem jutott az eszébe, hogy a balszélső sáv üres és le kellene húzódnia...Mindegy megint utólértem...Gondoltam egy okosat, ami később végzetesnek bizonyult. Betartom a KRESZ előírásait és lehúzodok a szélső sávba mindegy hol megyek, mert megelőzni úgysem fogok. Maradt a 120 én pedig ki a szélsőbe. Kb. 2 sec után a mocim gyorsult...Vagyis azt hittem, de nem. A rendőrautó lassult be annyira, hogy elmenjek mellette...Már jött is szirénázva.
- úgy vágott be elém, hogy szinte satuznom kellett a motor le is fulladt
- kiszált a csávó (zászlós) és habzó szájjal közölte, hogy most elintéztem magam
- 20 000 helyben vagy feljelentés (gondoltam nem lehet ennyire köcsög így a feljelentést választottam...)
- na erre bedurrant az agya és kivetkőzve emberi mivoltából közölte, hogy nem hagyja annyiban
- nem 20 lesz hanem feljelent és minimum 60 + 5 büntető pont + fél évre elveteti a jogsim+ pályalaklamassági vizsgára küld, mert fokozottan veszélyes vagyok a közlekedőkre...neki csak egy mondatot kell beírni és az előadó nem fogja megkérdőjelezni...
-kérdezte, hogy mi lett volna a következő lépésem ha megy valaki a másik sávban mellette? NEKIMEGYEK A RENDŐRAUTÓNAK??!!! Bolond?
Kitöltötte a papírt aztán szóltam, hogy maradjunk a bírságnál, ami így lett 10...

Nekem ezzel az eljárással több problémám is van, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Mivel 10 évig vámos voltam eléggé lojális vagyok a hatoságokkal szemben, de ez nálam is kiverte a biztosítékot...